Skoči na glavno vsebino

Nekoč so živeli Krtki, veliko Krtkov. Svoj dom so si uredili v rovu, ki se je skrival pod šolskimi učilnicami. Krtki so se tam družili in se imeli lepo. Postali so pravi prijatelji. Nekega dne pa so se Krtki odločili, da se preizkusijo v pisanju pravljic. Želeli so namreč pomagati volku, ki je tako nesrečno padel iz neke pravljice in ni našel več poti nazaj. Zapisali so tako:
“Volk si je zgradil hiško z okni in vrati. Poiskal si je prijatelje in našel je tudi svojo družino. Skupaj so se igrali. Tudi Krtki smo postali volkovi prijatelji. Skupaj smo imeli večerjo. Potem smo se šli lov na zaklad, ki je bil skrit pod zemljo. Našel ga je volk, v njem pa je bilo zlato in diamanti. Volk je za vse nakupil hrano, igrače in sok in vse razdelil. Bili smo zelo veseli.”
Res smo bili veseli v tem pravljičnem tednu, ki je za nami. Prebrali in pripovedovali smo si veliko pravljic. Danes pa smo z veseljem prisluhnili tudi pravljici, ki nam jo je pripovedovala knjižničarka Maja v potujoči knjižnici.
Na povabilo revije Cicido smo postali pravi mali raziskovalci. V vrtcu, v knjižnici, nekateri pa tudi doma, smo iskali knjige, ki jih je napisala Svetlana Makarovič ali ilustrirala Jelka Reichman. Pripravili smo razstavo in z njunimi knjigami vstopili v pravljični svet.
Pa naj zaključimo tako, kot se za pravljico spodobi:
“Krtki smo se imeli v tem tednu lepo, v svoji pravljici smo gradili prijateljstva in se trudili osrečevati druge.”

Pripravili, Katja in Anita

Dostopnost