Skoči na glavno vsebino

V skupini najmlajših se je ta teden vse vrtelo okoli hrane, toda ne, nismo samo jedli. Zanimalo nas je namreč od kje naša hrana sploh pride. Žal v naši okolici ni veliko priložnosti, kjer bi lahko našli domače živali, tako so se z izzivom spopadle kar vzgojiteljice in otrokom uprizorile predstavo. V njej so otroci spoznali kravo, kokoš in ovco, ter kaj nam te živali dajo. Seveda smo to tudi otipali in tudi okušali, lokalno mleko je bilo vsem zelo všeč.

Otroci so nato v raznih aktivnostih spoznavali domače živali, kako se oglašajo in kje živijo. Odpravili smo se do bližnje kmetije, kjer so otroci lahko spoznali in opazovali zajčka. Na bližnjem travniku pa so nas pozdravile koze in kozel. Ker smo bili zelo eko, smo jim ponudili posušen kruh, ki ga za zajtrk nismo pojedli do konca.

V naravi smo iskali tudi jabolka, a jih nismo več našli, seveda, saj so ta že pospravljena v kleteh. Nekaj lokalnih jabolk pa smo le našli in z njimi v igralnici izdelali sadni napitek, za bolj polen okus pa smo mu dodali še korenje in med. Tako smo se zopet posladkali.

Navsezadnje pa nismo pozabili niti na čebele, brez katerih našega sveta sploh nebi bilo. Podrobneje nam jih je predstavil čebelar Branko, mi pa smo se z njimi še poigrali.

Naš super eko teden pa smo zaključili z zajtrkom, ki nam ga je pripeljala pridna čebelica, seveda gre za Tradicionalni Slovenski zajtrk. Ponovno smo se posladkali z okusnimi lokalnimi dobrotami in se vsi strinjali, domače je najboljše!

 

 

  

 

Za vrtec, Maja B., Maja K., in Nataša

Dostopnost