Skoči na glavno vsebino

Mucki in Kužki smo pretekli konec tedna že nabrusili smuči in očistili sani, saj je na planoti že zapadel prvi sneg. A kaj, ko je kar naenkrat prenehalo snežiti. Spraševali smo se kdo je kriv za to? Ima babica Zima norice, mogoče ima severni veter vročino? Danes smo končno uspeli najti krivca za to.
V igralnici Kužkov se je namreč visoko pod stropom pojavila snežinka, kmalu za njo pa še sama babica Zima. Slednja je otrokom povedala, da je prav snežinka kriva za to, da ne sneži več. Snežinka se namreč boji skočiti iz oblaka, zato je tam napravila pravi pravcati snežni zastoj.
Otroci smo hitro vklopili možgančke in se skušali domisliti rešitve, ki bi snežinko pripravila do tega, da bi skočila z oblaka.
Pomislili smo na to, da snežinka mogoče ne zna skakati. Pokazali smo kako to storimo mi, žal  pa snežinki to ni bilo v pomoč. Prestrašeno je gledala z oblaka in ga nikakor ni želela izpustiti.
Zato smo razmišljali naprej. Sami se iz visokih igral na našem dvorišču podrčamo po toboganu. Mogoče bi se tudi snežinka lahko po oblaku podrčala in nato poletela do nas? Mucki in Kužki smo takoj sedli na tla in snežinki demonstrirali našo idejo. Žal je tudi ta ni prepričala.
Kako pa se mi sprostimo ko nas je strah? Babica Zima nam je povedala, da si takrat zapoje pesmico. Zato smo peli še mi. Zapeli smo pesmice Zima je prišla, Ringa raja in celo pesmico o snežaku.  Nekaterim otrokom se je zazdelo da se je snežinka med pesmicami rahlo nasmehnila, a poletela še vedno ni. Zato smo se odločili, da ji pokažemo, kako se ob glasbi na Zemlji še znamo zabavati. Sedli smo na vlak katerega strojevodja je bila sama babica Zima in se odpeljali. Peljali smo se na Dunaj in plesali valček, v Pragi smo plesali češko kolo, v Rusiji kazačok in se za konec zvijali še v ritmih rock’n rolla. Snežinka nas je opazovala, vendar se z oblaka ni premaknila.
Kužki in Mucki smo znova staknili glave in se spomnili, da bi snežinki lahko pripravili mehak pristanek na Zemlji in tako snežinko opogumili k skoku. Razgrnili smo rjuho v katero bi jo ujeli in ji s pomočjo papirnatih snežnih kep pokazali, kako zabaven bi lahko njen pristanek bil. Snežinka se je ob visokih poskokih snežnih kep še močneje oprijela svojega oblaka, mi pa smo snežne kepe vrgli v sneženega moža, ki se je na ta dan prav tako znašel v naši igralnici.
Babica Zima je spoznala, da snežinka potrebuje še nekaj časa za skok. Mucke in Kužke je prosila, da snežinko za nekaj časa sprejmejo medse. Tako se bo lahko od otrok naučila še drugih spretnosti in poguma, ki ga oni že imajo.

 

Za vrtec Šentviška Gora, Nataša

Dostopnost