Skoči na glavno vsebino

Če želite, da bodo vaši otroci inteligentni, jim berite pravljice.
Če želite, da bodo še bolj inteligentni, jim berite še več pravljic.
(Albert Einstein)

To je ena tistih misli, ki zagotovo velja tudi v Filipovi družini. Mi Zajčki, pa tudi že dobro vemo, kako pomembne so pravljice za vse nas, saj se iz njih veliko novega naučimo in si skupaj z njimi lahko ustvarimo čisto svoj, varen, otroški svet.

Današnji obisk je bil za našega Filipa izredno pomemben, saj je k nam prišla njegova mamica Ana Marija. Ampak to le ni bil tak čist običajen obisk, zanj sta se pripravljala kar oba, saj sta vsak po svoje prispeval svoj delček v mozaiku čarobnega dopoldneva, ki sta nam ga pričarala s pravljico Palček Pohajalček.  Filip se je odlično izkazal v  vlogi palčka, njegova mamica pa nam je s pomočjo kamišibaja pričarala zgodbo, v katero smo se prav potopili.
Pravljica govori o Palčeku Pohajalčeku, ki gre na sprehod in v gozdu izgubi svojo rdečo kapico. Tega sploh ni opazil in pot nadaljeval,  v kapici pa se medtem dogajale zanimive stvari. Vanjo so se naselile mnoge živali in kapica je še vedno dovolj velika za vse. Ko pa je vanjo skočila majhna bolha, so se živali razbežale. Palček se je vrnil po kapico, z njo pa je dobil še sopotnico, majhno bolho, ki je v majhni rdeči kapi našla svojo hišico iz sanj.
Mi pa ob koncu pravljice nismo dobili bolhe za sopotnico, temveč palčka s presenečenjem, ki sta ga izdelala Filip in njegova mamica, da smo ga lahko ponesli v svoje domove, kot spomin na prelep obisk.

Hvala mamici Ana Mariji za prelep dopoldan, ki ga je preživela skupaj z nami, ter za ves trud, ki sta ga skupaj s Filipom vložila v ta predpraznični obisk.

Za vrtec Most, Brigita in Petra.

Dostopnost