Skoči na glavno vsebino

Da se v našem vrtcu trudimo skrbeti za okolje ,čivkajo že ptički na vejah. Ves čas dosledno ločujemo odpadke, varčujemo z vodo in električno energijo.
V tem tednu pa smo otroci iz skupin Pikapolonic, Zajčkov in Krtkov skupaj ugotavljali, na kakšne načine bi količino odpadkov lahko tudi zmanjšali. To nam je zelo dobro uspelo; ponovno smo uporabili škatle in iz njih  izdelali zanimivo novo igro-labirint.
Ugotovili smo tudi na kakšne načine še lahko poskrbimo za to, da bo na našem planetu čim manj odpadkov: ne uporabljamo plastičnih vrečk, strgana oblačila zašijemo, ostanke hrane damo živalim, ostanke sadja in zelenjave damo v kompost, zlomljene igrače popravimo, pijemo vodo iz pipe, iz odpadnih stvari izdelujemo izdelke, rišemo na obe strani lista, premajhna oblačila komu podarimo…

In zdaj vemo, da tisto, česar ne potrebujemo več, ni  odpadek, pač pa lahko to nekomu podarimo ali pa morda uporabimo na kakšen drug način. Poizkusite tudi vi, le skupaj nam bo uspelo ohraniti naš planet bolj čist.

Pripravili, Katja in Anita

Dostopnost