Skoči na glavno vsebino

Igralnico, v kateri smo se združili otroci podružničnih enot vrtca, je v preteklem tednu prekril led. Pa ne le to! Iz okoliških hribov je v igralnico prineslo celo pravi sneg.
Po tem ko smo ugotovili, da se sicer mrzla sneg in led v naši topli igralnici ne počutita dobro, smo hitro pričeli z igro. Postali smo kiparji in v  igralnici so nastale različne snežne skulpture, sneženi možje, ledene gore, snežne kepe, itd.
V preteklem tednu pa smo postali tudi čisto pravi raziskovalci. Ugotovili smo, da se led hitreje tali v toplejši, kot v bolj hladni vodi. Prav tako se hitreje stali, če mu dodamo sol, kot če mu dodamo sladkor.
S pomočjo ledu, pa je mogoče ustvariti tudi prelepe umetnine. Med sprehodom smo nabrali različne naravne okraske in jih skupaj z vodo zmrznili v okraske za drevesa v okolici vrtca. Z obarvanimi ledenimi kockami pa smo na risalne liste naslikali vse dogodivščine, ki smo jih doživeli na snegu, sedaj pa te krasijo dostop do naše igralnice.

Skozi teden smo sneg tako pogosto omenjali, da smo ga ob koncu tedna uspeli zvabiti na Most na Soči. Razveselil nas je med sprehodom.

     

     

Pripravili Sara in Nataša

Dostopnost