Skoči na glavno vsebino

Mucki smo se pretekli teden odpeljali v svet avtomobilov, tovornjakov, traktorjev, vlakov, koles in letal. Iz čarobne torbe, ki se je pojavila v naši igralnici smo izvlekli vsa omenjena vozila in si jih najprej ogledali. Ugotovili smo, da imajo skoraj vsa vozila kolesa, ki se vrtijo. Poimenovali smo tudi ostale dele vozil in ugotovili, da ima vsak od njih svojo nalogo. Ker smo tehnično znanje hitro usvojili smo bili pripravljeni, da o tem podučimo tudi otroke iz skupine Kužki in gledalce na zaključnem srečanju s starši. Odločili smo se, da to storimo kar s pomočjo koreografije na pesmico Avto, avtorice Romane Kranjčan. Koreografijo smo pridno vadili skozi celoten teden.
Vozil iz čarobne torbe pa po raziskanem, nismo postavili kar v kot. Z njihovo pomočjo smo s puščanjem sledi vožnje na podlagi, spoznali ravne in krive črte. Vozila smo vozili po kvadratni, trikotni, okrogli in pravokotni cesti ter skozi tunele in čez griče.
Pot nas je odpeljala tudi v peskovnik, kjer smo se Mucki iz avtomobilistov prelevili v tovornjakarje in traktoriste, ki smo jih vsakodnevno opazovali skozi ograjo našega dvorišča.
Ob koncu tedna smo Mucki sedli za mize. Trgali smo liste, rezali in lepili. Nastali so avtomobili, ki bodo v prihodnjih dneh krasili naš vrteški pano.

      

      

      

Za Mucke, Nataša

 

Dostopnost