Skoči na glavno vsebino

Ob zaključku šolskega leta smo Kužki ponosno ugotovili, da že veliko zmoremo in znamo.

Med letom smo postali korajžni in vsi smo si upali pripovedovati pred skupino o naših doživetjih ali obnoviti zgodbico. S pomočjo staršev in obiskovalca Bora ter ob izdelovanju izdelka za natečaj zdaj poznamo zanimivosti in posebnosti Planote. Te smo predstavili tudi na zaključnem nastopu za starše. Mlade folkloristke folklornega krožka, ki ga vodi vzgojiteljica Nataša, so na srečanju prikazale igre in ples, ki so se jih naučile med letom.

Opisovali smo prijetna in neprijetna čustva, ki jih doživljamo v življenju in se ob zgodbicah učili, kako z njimi upravljati. Moramo se pohvaliti, da nam je v vrtcu dobro uspevalo razpršiti jezo, vprašati za svoje potrebe in izraziti želje.

Ob vsem nismo pozabili na gibanje. Opravili smo kar deset planinskih izletov, ki niso bili kratki. A ker smo bili vztrajni, smo zmogli tudi te. Zadnji izlet je bil srečanje Cicibanov planincev na Kneži: http://vrtec-most.splet.arnes.si/2019/06/14/33-srecanje-cicibanov-planincev/  Ker smo na sprehodih vedno tudi tekli, smo na zaključnem krosu res vsi uživali. Lepo je bilo tudi spretnim na rolerjih, na zaključni urici rolanja, na prvi poletni dan. Ob glasbi se je bilo še lepše gibati, plesati in premagovati ovire. Ostali so medtem uživali v igrah z vodo. Starejši se znamo voziti s poganjalci in kolesom ter voditi in podajati žogo. Sami se zmoremo zmeniti za menjavo.

Zaostajamo ne tudi v drugih spretnostih. Veliko nas že zna zavezati vezalke, splesti kitko ali okrasiti okvir slike s šivanjem. Pa tudi zgladiti prepir ali pomagati drugemu. Za dosežke smo prejeli različne medalje in pohvale. Ena pa je bila še prav posebna in sicer medalja za tiste, ki se med letom niso pozabljali zahvaliti in so bili prostovoljni pospravljalčki ter za tiste, ki so letos zlezli iz plenic. Da smo res zrastli priča tudi to, da se znamo vsi sami obuti in obleči in iti na stranišče.

Zadnje dni smo praznovali več rojstnih dni. Zadnji je bil rojstni dan naše domovine. Obeležili smo ga s pogovorom o dnevih ob osamosvajanju in barvanju obrisa Slovenije v barvah zastave. Pred šolo smo skupaj z učenci ob himni dvignili  zastavo in zapeli dve domoljubni pesmici. Nato smo iz peska naredili veliko torto, ki pa ni dočakala končnih okraskov, saj so si jo Mucki zamislili drugače. Prejeli smo darilo šolarjev, s katerim smo še drugače popestrili rojstnodnevno zabavo.

Doživeli smo tudi slovo našega obiskovalca Bora, ki nam je pustil pismo in posojeno obutev, s katero je prekrižaril našo Planoto. Vrnil se je v rodno Prekmurje in mogoče še kdaj pride. Razveselili smo se zbornika, v katerem je zbral vse naše ugotovitve o Planoti.

Ker smo se naučili tudi pozdravljati, še en velik NASVIDENJE v jeseni.

Še kaj več vam bo pokazala galerija slik.

Za vrtec Šentviška Gora, skupina Kužki, Stanislava Črv

 

 

Dostopnost