Skoči na glavno vsebino

Za nami je še en teden, kjer smo se Zajčki naučili odgovornega ravnanja za nas in naše okolje. Kot je že v navadi, smo se tudi letos pridružili Evropskemu tednu zmanjševanja odpadkov, ki je nosil slogan “Ponovno uporabo spremeni v navado”. Zato smo temeljito pregledali naše odpadke, ter ugotavljali in iskali ideje, kaj vse bi lahko iz njih še nastalo.

Najprej nas je skozi teden vodila pravljica Fižolina, ki smo jo podoživeli tudi s slikanjem. Ločevali smo odpadke, ki so se nabrali v naši igralnici skozi poligon, ter naš smetnjak opremili z novimi oznakami, ki smo jih narisali sami. Ogledali smo si velike smetnjake oz. kontejnerje, ki se nahajajo v okolici vrtca, ter vanje dodali nekaj odpadkov. Da se bomo na ločevanje odpadkov še nekaj časa dobro spominjali, smo se naučili pesmico o košku za smeti, ki bo zvenela v naši igralnici. Nove simbole za varčevanje z vodo in elektriko so dobile tudi luči in pipe, ki jih je konec tedna pregledal naš vrtčevski Eko detektiv. Ker pa je v našem kraju prav posebna trgovinica, smo jo obiskali, ter ugotovili, da tam lahko kupimo oblačila, obutev in igrače, ki niso več nove, so pa še vedno lepe in uporabne.

Petek je bil dan, ki so ga vsi otroci vrtca že kar težko čakali, saj se je zgodila tržnica oblačil. Vsak otrok je prispeval en kos oblačila, ki ni bil več nov, še vedno pa uporaben, na našo tržnico. Ta dan pa je lahko izbral en drug kos oblačila, ki si ga je želel imeti, ter ga odnesel s seboj. Zadovoljni in nasmejani obrazi otrok so bili največji rezultat te tržnice, ob tem pa smo zopet prispevali k zmanjšanju odpadkov v našem okolju. Teden je bil pester, zanimiv in poln ustvarjalnega navdiha z odpadnimi embalažami, vse to pa si oglejte v naši galeriji.

Za vrtec Most, Brigita in Petra.

Dostopnost