Skoči na glavno vsebino

Otroci iz skupine Krtkov smo zelo dobro napovedali kakšno bo vreme v iztekajočem tednu. Bilo je oblačno, deževno, posijalo je sonce in zapihal je veter z juga. Pogumno smo se podali naproti vsem vremenskim razmeram in ne glede na vreme, poskušali dneve preživeti čim bolj raznoliko.
Kljub temu, da je bilo dežja kar precej, smo ga z naravoslovnim poskusom vseeno ustvarili tudi v igralnici. Prav tako nam je uspelo ustvariti tudi mavrico in našli smo dobro razlago, kdaj in zakaj se mavrica pojavi v naravi.
Različne vremenske umetnije so nastale izpod naših prstov, daleč naokrog pa se je slišala tudi nova, vremenska pesmica. Sprostili smo se z vremensko masažo, ki je prav vsakemu izmed nas dobro dela.
Ko smo vreme dodobra predelali, pa smo ugotovili, da se vreme skozi čas spreminja. Tako smo nekaj časa namenili tudi podnebnim spremembam.  Kako zelo pomembna je vsaka kapljica vode, smo spoznali ob prebiranju pisma, ki nam ga je napisal deček Nangira iz Afrike. Tudi sami smo se preizkusili v prenašanju vode in ugotovili, da je to zelo zahtevno opravilo.
Ugotavljali smo, kako lahko mi pripomoremo k lepšemu jutri za vse nas:
– da zapiramo vodo,
– da ugašamo luči,
– smeti ne smemo metati v naravo,
– čim manj odpadkov moramo narediti,
– v morju se kopamo, ne pa mečemo vanj smeti,
– bolje je, da greš peš ali s kolesom, kot da se pelješ z avtom.
In seveda, smo spet zavihali rokave, ter izdelali opozorilne oznake za zapiranje vode in za ugašanje luči. Za skrbno ločevanje odpadkov že tako ali tako znamo dobro poskrbeti, kot tudi za to, da iz odpadkov izdelamo kaj koristnega.
Po ogledu filma Prihodnost je v naših rokah, smo še bolj začutili, da je res pomembno ravnanje prav vsakega izmed nas. In mi, bomo zagotovo naredili vse, kar je v naši moči, da bomo naš planet ohranili lep in čist.

Pripravili, Katja in Anita

Dostopnost