Skoči na glavno vsebino

Pri miškah smo se zadnja dva tedna pogovarjali o odpadkih, njihovem pravilnem ločevanju in zmanjševanju le-teh. V svet odpadkov nas je popeljala knjižničarka z zanimivo knjigo. Za zabavo nam je ponudila vrečko s katero smo obiskali ekološki otok in odpadno embalažo razvrstili v pravilne kontejnerje. Večkrat v teh dneh nam je ponagajal eko škrat, nam razmetal in nasmetil igralnico. Zavihali smo rokave, jo pospravili in odpadke razvrstili v pravilne koše. Med pospravljanjem smo ugotavljali, da vsi odpadki pa le niso za v koš. Dokaz za to so mali ritmični instrumenti, ki so nastali iz odpadne embalaže. Z njimi smo spremljali novo pesmico o košu za smeti.
Vsi smo se pridružili menjavi tekstilnih izdelkov, tako da je vsak otrok nekaj podaril in dobil nekaj »novega«.
Tekom tega sklopa nas je večkrat obiskal eko detektiv, ki je ugotovil, da znamo ločevati odpadke, da je naša igralnica čista in urejena, da nismo potratni z elektriko in vodo in da smo postali pravi eko otroci.
Nismo pa pozabili na sprehode, čeprav nam vreme ni bilo ravno naklonjeno v teh dneh. Na sprehodih smo opazovali naravo in ugotavljali, da obstajajo tudi taki, ki jim zanjo ni mar in odpadke odvržejo kar v travo. Pobrali smo jih in jih odnesli v kontejner. Hitro opazimo smeti in smo kritični do tistih, ki naravo smetijo. Kot to znajo le eko otroci.

Pripravili, Katarina in Danijela

Dostopnost