Skoči na glavno vsebino

V dveh tednih se nam je pripetilo veliko zanimivega in zabavnega. Ob prihodu smo najprej obeležili Prešernov dan. Med drugim smo si ogledali delček šolske proslave matične šole. Narisali smo risbice vsem tistim, ki so do zdaj imeli rojstni dan in skupno praznovali.

Nadalje so nas prevzele žogice in kroglice iz različnih materialov, teže in velikosti. Preizkušali smo, kako hitro se kotalijo po klančini, si jih podajali čez mizo in lovili v posode, nizali ogrlice, z njimi telovadili, itd.

Z izdelanimi Valentinovimi srčki smo sporočili domačim, da jih imamo radi, potem pa smo se pripravili na pustovanje. Na pustni torek smo od enega izmed velikih palčkov izvedeli o neljubem dogodku, ki se je pripetil njegovemu prijatelju palčku Piskalčku. Le-ta je po gozdu prirejal koncerte. Pel je in igral na različne instrumente, dokler mu jih ni nekega dne nekdo ukradel. Vse se je dobro izteklo, mi pa smo se naučili palčkovo pesmico in podrobneje spoznali bobne. Tudi sami smo ob glasbi bobnali po različnih pokrovih, ponavljali ritmične vzorce, potem pa pokrove uporabili za gibalno igro.

Poleg znane okrogle oblike smo spoznali še ovalno, podolgovato in štirikotno in vse poiskali v naši igralnici. Okrogla je tudi cirkuška arena. V njej nastopajo  navadno tudi klovni. Izvedeli smo, da je to tudi poklic, za katerega se je treba šolati. Narisali smo skodrano lasuljo klovna Jurija in s črtami dopolnili njegov cirkuški šotor.

Pripravili smo tudi gibalne igre za urjenje v hitrosti, spretnosti, štetju, orientaciji, pozornem opazovanju, itd. Veliko časa smo prebili tudi na prostem in na sprehodih. Na njih smo opazili, da se zima že preveša v pomlad.

Za skupino Kužki, Stanislava Črv

Dostopnost