Skoči na glavno vsebino

V juniju smo končno dočakali toplo poletno sonce, ki nas je prijetno pogrelo. Ker pa so poleti sončni žarki zelo močni, smo se v Račkah naučili, kako se zaščitimo pred škodljivim vplivom sončnih žarkov. Tako smo se skozi pravljice, razvrščanje predmetov in z reševanjem delovnih listov tudi najmlajši naučili, kaj potrebujemo za varno bivanje na soncu.

Netradicionalno smo imeli tradicionalni slovenski zajtrk namesto novembra kar junija. Namesto medu, smo na kruhu dobili slasten medeni namaz, zraven pa še mleko in jabolko. Ta dan smo na račun pridnih čebel reševali delovne liste in barvali pobarvanke.

V juniju pa sta nas čakala tudi dva slovesa. Že v začetku meseca smo se poslovili od naše vzgojiteljice Majde, ki ji je tako poznani vlak pripeljal polne vagone presenečenj, spominov, hecev in daril. Konec meseca nas je čakalo še slovo od mini maturantov v Žabicah, ki smo se jim pridružili na slovesnosti in z njimi tudi zaplesali.

Cel mesec pa smo se trudili, da smo zelooo veliko časa preživeli na prostem. Hodili smo na sprehode, največ časa pa smo preživeli na dvorišču. Uživali smo ob vožnji z različnimi vozili, igri na igralih in v peskovniku, za piko na i pa smo si privoščili še vodni dan.

Za nami je še en mesec in hkrati tudi šolsko leto. Mi smo uživali v medsebojni družbi in se imeli lepo. Naj bodo takšne tudi počitnice, lepe, brezskrbne, vesele, razigrane in polne domišljije, prav takšne kot so vaši sončki.

Za Račke, Silvana in Nika

Dostopnost