Skoči na glavno vsebino

V petek je Mucke in Kužke pričakalo omizje s pisanimi pogrinjki in Slakovo pesmijo Čebelar. Seveda, saj je napočil dan za  tradicionalni zajtrk. Sprva je kazalo, da si bomo morali jabolka za zajtrk natrgati sami, potem pa je pri vratih zamukala krava Liska in čez prag potegnila voziček z obilnim zajtrkom. Bil je dober in sladek in vse sestavine zanj so prišle od blizu, oziroma, so bile pridelane lokalno. Kot smo Kužki že vedeli, je lokalno pridelana hrana najbolj zdrava, saj ohrani največ  hranilnih snovi.

Otrokom se je Liska hitro priljubila, po molži so jo z veseljem še narisali. Med za današnji zajtrk so prispevale čebele. Z branjem slikopisov iz knjige Igrajmo se z besedami in čebelami, smo o njih izvedeli veliko novega in jih zdaj še bolj spoštujemo. Obiskali smo njihov dom in ugotovili, da se je zaradi prijetnega jesenskega sonca še nekaj čebel zadrževalo zunaj.

Lepo vreme je tudi nas spodbudilo k tekanju po travniku, ki smo ga zaključili z igro Gnilo jajce. Prihodnje dni pa bomo raziskali še, od kod pride kruh.

Za Mucke in Kužke, Stanislava Črv

       

       

       

Dostopnost