Skoči na glavno vsebino

V evropskem tednu zmanjševanja odpadkov smo  v skupini Krtkov naš čas posvetili ozaveščanju o tem, kako pravilno ravnati z odpadki. Pridno smo skrbeli, da smo pridelali čim manj odpadkov, le-ti pa so vedno potovali v ustrezen zabojnik.
Iz odpadnih  materialov smo si izdelali vrtavke, okrasili vazice in izdelali jelenčke. S pomočjo zgodbice Zelena jopica pa smo ugotovili, da lahko oblačila, ki so nam premajhna in jih ne moremo več nositi, podarimo mlajšim ali prodamo v trgovini z rabljenimi otroškimi oblačili.
Ugotovili smo tudi na kakšne načine še lahko poskrbimo za to, da bo na našem planetu čim manj odpadkov: ne uporabljamo plastičnih vrečk, strgana oblačila zašijemo, ostanke hrane damo živalim, ostanke sadja in zelenjave damo v kompost, zlomljene igrače popravimo, pijemo vodo iz pipe, iz odpadnih stvari izdelujemo izdelke, rišemo na obe strani lista, premajhna oblačila komu podarimo…

In zdaj vemo, da tisto, česar ne potrebujemo več, ni  odpadek, pač pa lahko to nekomu podarimo ali pa morda uporabimo na kakšen drug način. Poizkusite tudi vi, le skupaj nam bo uspelo ohraniti naš planet bolj čist.

Pripravili, Katja in Mateja

Dostopnost