Skoči na glavno vsebino

Kužki smo tudi v zadnjih dveh tednih uživali na zasneženih strminah, obenem pa doživeli veliko lepega tudi notri. Spoznali smo zgodbico Snežak v gozdu, po njej reševali delovni list in risali z ogljem. Peli in poslušali smo zimske pesmice, ob njih plesali ter bili zelo ustvarjalni. Risali smo kako se sankamo, domačim izdelali voščilnice s torbicami ter izdelali balončke za smrečico.

Vsako jutro smo najprej potipali naše nogavice, če je v njih božiček že kaj pustil. Pa nas je še prej presenetila Zima in nam skozi pripravljene dejavnosti omogočila reševanje ugank, razvijanje orientacije, štetje, povezovanje predmetov, risanje in metanje papirnatih kep v snežakov trebuh, da se ne bi prehitro stopil.

Ob branju zgodbic smo izvedeli, kako zimo preživijo različne živali. Kaj se je pripetilo ježku neke zimske noči, pa smo si ogledali skupaj z Mucki v lutkovni predstavi, ki sta jo zaigrali vzgojiteljici Nataša in Alenka.

Predzadnji dan v vrtcu je pod našo smrečico zapadlo nenavadno veliko snega. Ker so se z nalepkami napolnile tudi nogavice in je na veji viselo znano rdeče pokrivalo, smo bili prepričani, da nas je ponoči obiskal božiček. Ko smo odkrili darila, smo poklicali še Mucke. Skupaj smo si ogledali praznično predstavo, nato pa uživali v igri z novimi igračami in ob igranju družabne igre, ki jo je vsak otrok odnesel domov.

Po pestrem decembrskem dogajanju se nam bodo novoletne počitnice prav gotovo prilegle. Kužki vsem družinam želimo lepo praznovanje in prijetne skupne trenutke.

Za skupino Kužki, Stanislava Črv

         

     

       

   

Dostopnost