Skoči na glavno vsebino

DEŽ (Lili Novy)

Kakšen dež se je ulil!

Pada kot za stavo.

Temu. ki ga je dobil,

dobro pere glavo.

Nama dvema pa se zdi

vreme kar veselo.

Dežek, daj!

Štropotaj!

Kaj pa moreš nama ti,

ko sva pod marelo!

V preteklih dveh tednih smo Račke spoznavale vreme in vremenske pojave. Vsak dan smo radovedno pogledovali proti nebu in beležili kakšno je vreme. Ugotovili smo, da je bilo majsko vreme zares pestro. Vse od sonca, ki nas je božalo in pogrelo, vetra, v katerem so zaplesale naše vetrnice, pa dežja, ki je za seboj pustil luže, da smo lahko po njih skakali in neizmerno uživali …

Da smo lahko občutili toplino sonca, mehkobo oblakov in veter v laseh, pa sta poskrbeli vzgojiteljici, ki sta sonce, oblake in veter pripeljali kar v našo igralnico. Tako smo lahko sonce objeli, iz oblaka stisnili zadnje kapljice dežja, veter pa pričarali s pomočjo ventilatorja. Poleg vsega tega, smo spoznali tudi primerna oblačila za vsako vremensko stanje in ustrezno zaščito pred močim soncem.

Kljub raznolikemu vremenu, pa v teh dneh na nebu ni bilo ne snega, ne mavrice, zato smo se odločili, da ju pričaramo. Ker je zunaj sijalo sonce, smo s čarobnimi besedami “Hokus pokus, čira čara, abra kadabra bum” najprej pričarali sneg, nato še dež. Za konec pa je največje in najbolj pisane nasmehe na naše obraze narisala prelepa mavrica.

Ugotovili smo, da ni lepo vreme le takrat, ko je sonce, vendar da nam je lahko lepo in zabavno prav v vsakem vremenu.

Za Podmelec, Nina in Silvana

Dostopnost