Skoči na glavno vsebino

Otroci iz Dolenje Trebuše smo že močno zakorakali v prve počitniške dni, s tem pa tudi zaključili več kot uspešno vrtčevsko leto, ki ga beleži mnogo nepozabnih trenutkov, lepih spominov, ter novih sodelovanj na najrazličnejših področjih. Tokrat smo še zadnjič v tem šolskem letu združili moči z zunanjimi sodelavci, ter v Zeleni hiši TIC Kobarida predstavili svoj celoletni projekt Turistične zveze Slovenije, v katerem smo sodelovali pod naslovom, Voda in zdravilni učinki.

V sklopu projekta smo raziskovali vodna naravna bogastva iz našega kraja, jih ujeli na zemljevidu, jih tudi sami obiskali, ter opazovali v vseh letnih časih. Skozi leto smo odkrivali vse te lepote, ki nas obdajajo, se o njih pogovarjali, ter raziskovali v knjigah, med katerimi smo radi prelistali knjigo Zdravilni izviri, avtorja Jožeta Muniha, ki zajema naše kraje. O zdravilnih učinkih okoliških voda smo slišali tudi v intervjuju z učiteljico naše šole Matejo Maretič, ki že nekaj let izvaja tehniko ledene kopeli. Z vodo smo veliko eksperimentirali, preizkušali njene lastnosti, ter ugotavljali za kaj vse jo potrebujemo.

Vse to in še veliko več, si lahko tudi sami preberete v sklopu naše razstave, si ogledate naše foto utrinke z raziskovanj, sprehodov in obiska ribogojnice Lido. Razstavo dopolnjujejo še likovni izdelki otrok, ki so upodobili našo vodno bogastvo Dolenje Trebuše. Zato prav lepo vabljeni, da si ogledate razstavo v naslednjih dneh, v Zeleni hiši Turistično informativnega centra v Kobaridu, kjer vas bodo prijazno napotili v drugo nadstropje, v njihovem delovnem času.
Ob tej priložnosti se zahvaljujemo za letošnje sodelovanje že v okviru Jestivala, kot tudi sedaj ob ponujeni možnosti, da svoje delo, raziskovanje naše Dolenje Trebuše in njenih naravnih bogastev skozi oči otroka, predstavimo še širši javnosti.
Hvala TIC Kobarid, še posebej gospe Katji, in se že veselimo novega šolskega leta, ter novih sodelovanj. 

za vrtec Dolenja Trebuša, Petra

 

Dostopnost