Skoči na glavno vsebino

Danes je bil za otroke iz vrtca iz vrtca Most na Soči prav poseben dan. Med pripravami na najpomembnejši slovenski praznik, dan državnosti, je medvedek Brundek poiskal pomoč v našem vrtcu. Sloveniji je namreč ob prihajajočem prazniku spekel domačo potico, vendar jo je izgubil. V zgodbi je obiskal in z otroki spoznal različne slovenske pokrajine. Pot ga je pripeljala tudi do nas in skupaj smo mu z veseljem pomagali pri iskanju. Nadobudni mostarski raziskovalci so potico hitro našli na vrteškem dvorišču. Skupaj z medvedkom smo se poveselili in praznovali, tako kot je za ta dan v navadi. Manjkala nista  niti slovenska himna ter zastava, pa tudi potica je bila zelo okusna.

Današnji dan pa je bil poseben še za nekoga in sicer otroke iz skupine Krtki. Ti so se od nas poslovili s pesmijo in z nami delili kaj jim je bilo v teh letih v vrtcu najbolj všeč. Vzgojiteljice so jim podarile še knjigico s fotografijami in zapisi, ki jih bodo spominjali na najlepše trenutke vrtčevskih dni.

Naši Sloveniji želimo, vse najboljše in da bi ostala vedno tako lepa, otrokom iz skupine Krtki pa veliko veselja ob novih dogodivščinah v šolskih klopeh.

 

Za vrtec, Maja in Kristina

Dostopnost