Jedilnik

 
 

 

 
     
   
   
   
 
 

ZARADI OBJEKTIVNIH RAZLOGOV SI PRIDRŽUJEMO PRAVICO DO SPREMEMBE JEDILNIKA.

 
 PONEDELJEK, 23. 5.
malica črm kruh (1-pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13), ribji namaz (4) , sveža zelenjava, čaj, sadje
kosilo obara z žličniki (1-pšenica, 3, 7), palačinke (1- pšenica, 3, 7)
p. malica polnozrnat kruh (1-pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13), domač zelenjavni namaz 
 TOREK, 24. 5.
malica kruh (1-pšenica, 3, 6, 7 ,8, 11,13), domač lešnikovo-čokoladni namaz (3, 8), bela kava (1-ječmen, 7)
kosilo porova kremna juha (9), piščančji zrezek v omaki, kuskus (1-pšenica), zelenjavna priloga, mešana solata  
p. malica banana , ovs. kruh (1-pšenica, oves, 3, 6 , 7,8, 11, 13)
 SREDA, 25. 5.
malica sirova štručka (1- pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13), sadni kefir kele kele (7), sadje
kosilo zelenjavna mineštra (9), zapečena polenta z moskarpone sirom (7),  mešana solata
p. malica skuta s sadjem (7)
ČETRTEK, 26. 5.
malica črna bombeta (1- pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13), piščančje prsi, čaj, sadje   
kosilo zel. kremna juha, pečenka,  pražen krompir, zel. priloga, solata
p. malica ajdov kruh (1-pšenica, oves, 3, 6, 7, 8, 11, 13), topljen sirček (7) 
PETEK, 27. 5.

 

malica

 

koruzni kosmiči, mleko (7), sadje
kosilo korenčkova juha (1-pšenica, 3, 9) testenine s tunino (1-pšenica, 5), meš. solata 
p. malica orehov štrukelj (1- oves, pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13), čaj

Legenda:

Snovi ali proizvodi, ki skladno z določili uredbe (EU) št. 1169/2011 povzročajo alergije ali preobčutljivost.

  1. Žita, ki vsebujejo gluten, zlasti: pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste, in proizvodi iz njih, razen:
    • glukoznih sirupov na osnovni pšenice, vključno z dekstrozo;
    • maltodekstrinov na osnovi pšenice;
    • glukoznih sirupov na osnovi ječmena;
    • žit, ki se uporabljajo za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora.
  2. Raki in proizvodi iz rakov.
  3. Jajca in proizvodi iz jajc.
  4. Ribe in proizvodi iz rib:
    • ribja želatina, ki se uporablja kot nosilec za vitamine ali karotenoide;
    • ribje želatine ali želatine iz ribjih mehurjev, ki se uporabljajo kot sredstvo za bistrenje piva ali vina.
  5. Arašid (kikiriki) in proizvodi iz arašidov.
  6. Zrnje soje in proizvodi iz soje, razen:
    • popolnoma rafiniranih sojinih olj in maščob;
    • naravne zmesi tokoferola (E306), naravnega D-alfa-tokoferola, naravnega D-alfa-tokoferol acetata, naravnega d-alfa-tokoferol sukcinata iz soje;
    • rastlinskih sterolov in estrov rastlinskih sterolov iz sojinega olja;
    • rastlinskih estrov stanola, proizvedenih iz sterolov iz sojinega olja.
  7. Mleko in mlečni izdelki (ki vsebujejo laktozo), razen;
    • sirotke, ki se uporablja za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora;
    • laktitola.
  8. Oreški, in sicer mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ter proizvodi iz njih. V to skupino se ne šteje oreškov, ki se uporabljajo za alkoholne destilate (vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora).
  9. Listna zelena in proizvodi iz nje.
  10. Gorčično seme ali proizvodi iz njega.
  11. Sezamovo seme ali proizvodi iz njega.
  12. Žveplov dioksid ali sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2.
  13. Volčji bob in proizvodi iz njega.
  14. Mehkužci in proizvodi iz njih.
   
   
 
   
   
   
     
   
   
 

 

 

 

 
   
   
  1.