ZARADI OBJEKTIVNIH RAZLOGOV SI PRIDRŽUJEMO PRAVICO DO SPREMEMBE JEDILNIKA.
PONEDELJEK, 12. 4. |
malica | črna žemlja (1- pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13), čičerikin namaz, sveža paprika, čaj, sadje |
kosilo | zel. juha (9), golaž s polento (1- pšenica,), mešana solata | |
p. malica | rozinka (1- pšenica, rž, 3, 7), mleko (7) | |
TOREK, 13. 4. |
malica | polnozrnat rogljiček (1- pšenica,3,, 5, 6, 7, 8. 11. 13). bela kava (1 – ječmen7) |
kosilo | zel. juha (9), pečen piščanec, pražen krompir, dušen korenček, rdeča pesa | |
p. malica | kefir (7), koruzni kruh (1- pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13) | |
SREDA, 14. 4. |
malica | črna žemlja (1- pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13), sir (7), čaj, sadje |
kosilo | kaša (1- ječmen), sladica (1- pšenica, 3, 7) | |
p. malica | banana | |
ČETRTEK, 15. 4. |
malica | žemlja (1- pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13), piščančje prsi, čaj, sadje |
kosilo | zel. juha (9), rižota (1), zeljna solata s fižolom | |
p. malica | kruh slovenski zajtrk (1- pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13), sadni jogurt (7) | |
PETEK, 16. 4. |
malica
|
močnik (1, 7), suhe slive |
kosilo | cvetačna kremna juha (9), pečenka, pire krompir (7), solata s fižolom | |
p. malica |
|
Legenda:
Snovi ali proizvodi, ki skladno z določili uredbe (EU) št. 1169/2011 povzročajo alergije ali preobčutljivost.
- Žita, ki vsebujejo gluten, zlasti: pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste, in proizvodi iz njih, razen:
- glukoznih sirupov na osnovni pšenice, vključno z dekstrozo;
- maltodekstrinov na osnovi pšenice;
- glukoznih sirupov na osnovi ječmena;
- žit, ki se uporabljajo za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora.
- Raki in proizvodi iz rakov.
- Jajca in proizvodi iz jajc.
- Ribe in proizvodi iz rib:
- ribja želatina, ki se uporablja kot nosilec za vitamine ali karotenoide;
- ribje želatine ali želatine iz ribjih mehurjev, ki se uporabljajo kot sredstvo za bistrenje piva ali vina.
- Arašid (kikiriki) in proizvodi iz arašidov.
- Zrnje soje in proizvodi iz soje, razen:
- popolnoma rafiniranih sojinih olj in maščob;
- naravne zmesi tokoferola (E306), naravnega D-alfa-tokoferola, naravnega D-alfa-tokoferol acetata, naravnega d-alfa-tokoferol sukcinata iz soje;
- rastlinskih sterolov in estrov rastlinskih sterolov iz sojinega olja;
- rastlinskih estrov stanola, proizvedenih iz sterolov iz sojinega olja.
- Mleko in mlečni izdelki (ki vsebujejo laktozo), razen;
- sirotke, ki se uporablja za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora;
- laktitola.
- Oreški, in sicer mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ter proizvodi iz njih. V to skupino se ne šteje oreškov, ki se uporabljajo za alkoholne destilate (vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora).
- Listna zelena in proizvodi iz nje.
- Gorčično seme ali proizvodi iz njega.
- Sezamovo seme ali proizvodi iz njega.
- Žveplov dioksid ali sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2.
- Volčji bob in proizvodi iz njega.
- Mehkužci in proizvodi iz njih.