Skoči na glavno vsebino

V zadnjem tednu letošnjega šolskega leta, se pri nas na Ilov’c veliko dogaja.

Na začetku tedna, smo prejeli vabilo na čajanko, na katerega smo se z veseljem odzvali. Kmalu po malici smo se podali na pot proti Klavžam, kjer sta nas z velikim nasmehom pričakali sovaščanki Majda in Sonja. Ker je bila pot dolga, naše noge pa nekoliko utrujene, smo se najprej okrepčali s čajem in slastnimi miškami, nato pa uživali ob lovljenju milnih mehurčkov, ležanju na travi in kremljanju s prijatelji. Imeli smo se tako lepo, da smo pozabili na čas.

V sredo nas je presenetil obisk knjižničarke Polone. S seboj je prinesla veliko leseno škatlo in čudovite lutke. Podučila nas je, da je to butaj oziroma japonsko gledališče, s katerim pripovedujemo zgodbe. Z zanimanjem smo prisluhnili Rezijanski ljudski pripovedki Kako je rusica pregnala grdinico. Na koncu smo se lahko tudi mi preizkusili v pripovedovanju kamišibaja in igri z lutkami. Bilo je prav zabavno.

Za konec tedna pa so nam vzgojiteljice pripravile posebno presenečenje. Za veselo in razburljivo dopoldne sta poskrbela jamar Zdenko ter naša vzgojiteljica, jamarka Lea. Spoznali smo delo jamarjev in njihovo opremo, ki jo potrebujejo za varno raziskovanje jam. Nato sta se ustrezno opremila in pogumno povzpela na drevo. Ob gledanju so tudi nas zasrbeli prsti in smo komaj čakali, da se povzpnemo po vrvi na drevo. Kdo ve, morda pa bomo nekega dne tudi mi postali jamarji.

Na koncu je sledila še podelitev diplom in planinskih knjižic vsem planincem iz skupine Žabica.

Tako je teden minil kot bi mignil in počitnice so že pred vrati.

Hvala vsem, ki so nas obiskali in nam popestrili dopoldne!

Za vrtec Podmelec, vzgojiteljice

Dostopnost