Skoči na glavno vsebino

Ste se spraševali od kje se po Mostu razlegajo čudovite melodije? Naj vam povemo, da bi vas pot gotovo pripeljala do naše igralnice. Zadnja dva tedna smo namreč posvetili glasbi in vsem, kar je z njo povezano. Spoznavali smo lastne in male instrumente. Nekatere velike instrumente pa so nam predstavili naši starejši bratje, sestre in sestrične. Bili smo deležni kar devetih glasbenih obiskov, zato je tudi naša novička tokrat slikovno bogatejša.
Prisluhnili smo različnim zvrstem glasbe ter ob tem zaplesali. Najbolj smo uživali ob izražanju na pop, rock in klasično glasbo. Na razstavi smo imeli kitaro in zato smo njeno zanimivo obliko upodobili na naših likovnih umetnijah.
Ker pa je glasba tudi petje smo se naučili novo pesem “Mišji koncert”. Reševali smo tudi delovni list, na katerem smo prepoznavali glasbila in utrdili naše znanje o instrumentih. Izdelali smo si svoje trobente in ropotuljice, s katerima smo glasbo popeljali tudi v naše domove.
Za konec glasbenega potovanja smo v vrtec prinesli svoje instrumente in mikrofone ter sestavili odlične glasbene skupine. Na odru smo bli suvereni in sproščeni. Skupaj nam je uspelo prirediti pravi Zajčji koncert.
Prepričani smo, da se nam za glasbeno prihodnost Zajčkov ni potrebno bati.

Lep glasbeni pozdrav!

Za vrtec pripravili, Brigita in Anita

Dostopnost