Skoči na glavno vsebino

V preteklem tednu smo uspešno začeli novo vrtčevsko leto v skupini Želvic. Uvajanje je potekalo super, saj smo se postopoma privajali na okolje in vzpostavili prijetno ter varno vzdušje za vse otroke. Otroci so raziskovali igralnico, ki sva jo vzgojiteljici preuredili, in skupaj smo oblikovali pravila, ki nam bodo pomagala pri ustvarjanju reda in prijetne skupnosti. Posebno navdušenje so pokazali pri označevanju svoje prisotnosti.

Med raziskovanjem igralnice smo opazili novost – želvji poštni nabiralnik! Otroci vanj lahko oddajo svoje risbice, ki jih ustvarijo za domov. Ta inovativna ideja je med otroki požela veliko navdušenja, saj jim omogoča, da svoja umetniška dela pošljejo “po pošti”. Že komaj čakamo, da vidimo, koliko želvjih risbic bo našlo svojo pot v ta poseben nabiralnik.

Poleg raziskovanja prostora smo pričeli tudi z vadbo naše himne skupine. Pesem je postala pravi hit, in otroci jo z veseljem vadijo ter prepevajo. Poleg glasbenih aktivnosti smo se posvetili tudi likovnemu ustvarjanju – že v prvih dneh smo se lotili barvanja in risanja, kar je otrokom omogočilo izražanje njihove ustvarjalnosti.

Poleg vsega naštetega pa smo pričeli tudi z našim prvim večjim projektom – Iz majhnega raste veliko. Za začetek smo se pogovarjali o poklicu vzgojiteljice. Otroci so razmišljali in se pogovarjali o tem, kaj vse vzgojiteljica počne in kako skrbi za njih, kar smo tudi zapisali na plakat. Tako že gradimo razumevanje različnih poklicev, ki jih bomo spoznavali skozi leto.

Prvi teden je bil tako poln novih doživetij, ustvarjalnosti in smeha. Veselimo se vsega, kar nas še čaka!

Za vrtec Dolenja Trebuša, Manca in Petra

Dostopnost